Update: 82 dagen na diagnose

Lieve allemaal,

Inmiddels zit ik alweer in de tweede week van mijn derde chemokuur en is het dus hoog tijd voor een update. Mijn vorige mailtje was heel kort, omdat ik toen in de moeilijkste dagen zat, maar ook die gingen voorbij en inmiddels heb ik mijn praatjes dus weer terug. Gek dat terwijl ik heel goed wist dat het gevoel van ziek zijn weer over zou gaan, ik toch erg ervan baalde en me soms gewoon niet voor kon stellen dat ik me echt weer beter ging voelen. Ik zat mezelf in de weg waardoor de tijd ook allemaal maar langzamer ging. Volgende keer dus maar weer beter mijn best doen om mezelf af te leiden en niet te veel bezig zijn met hoeveel dagen het nog duurt. Gelukkig hoef ik nog maar één van deze chemokuren! Hoera! Daarna zullen mijn 12 wekelijkse kuren immunotherapie met het snufje chemo (niet mijn woorden) beginnen. 30 december zal ik de eerste krijgen. Ik moet dus straks elke maandag naar het ziekenhuis, en daarvoor zoek ik nog gezelschap. Ik wil en kan niet Dennis elke keer vragen (kan die een hele dag minder gaan werken anders!), dus ik vroeg me af of er van jullie mensen zijn die tijd hebben/kunnen maken om eens een maandag mee te gaan? Het is ongeveer een dagdeel (dus wel een aantal uren), dus… heel veel tijd om bij te kletsen!! 😉 Het gaat dus om 12 maandagen vanaf 30 december. Laat het me maar weten als je eens meekan. Voor de eerste is het geregeld, maar alle maandagen daarna staan vrij.

Verder heb ik inmiddels de uitslag van het genetisch onderzoek binnen en die was goed, er waren geen afwijkingen te zien op het BRCA1 en BRCA2 gen. Dit zijn de twee bekende genen voor borstkanker, waarbij je 60-80% kans hebt op borstkanker. Het was ook niet te verwachten binnen mijn familie dat ik deze genen zou dragen, maar ik ben toch heel blij dat ik inderdaad die genen niet heb. Wel gaan ze me nog op iets anders onderzoeken (TP53 gen), waarop de kans heel klein is. Dus over een maand of 2 krijg ik daar de uitslag van.

En dan nog leuk nieuws: Dennis en ik gaan naar Amerika! Van 13 t/m 26 december gaan we heerlijk genieten bij mijn vader, stiefmoeder en mijn lieve broertje en zusjes! Hopelijk met een lekker zonnetje natuurlijk, maar het wordt sowieso genieten. Ik kijk er ontzettend naar uit om twee weken weg te zijn, lekker in een andere omgeving en even alleen met Dennis en mijn familie. Mijn reiskriebels zijn ook echt enorm, heb al meerdere reisjes moeten laten schieten sinds ik ziek ben en dat vind ik echt vreselijk! Ik houd veel te erg van reizen dus ik ben heel blij dat we dit in het vooruitzicht hebben. Betekent ook dat ik in 2013 nog weinig tijd heb om af te spreken, want 5 december krijg ik alweer mijn volgende kuur. Brengt me meteen op mijn volgende punt: mijn goede voornemen is om minder af te spreken. Ik geniet ontzettend van al het bezoek en alle gezelligheid, maar avondjes alleen zijn inmiddels zeldzaam en stiekem zijn die natuurlijk ook wel erg lekker! Dus voel je niet beledigd als ik eens nee zeg, het ligt niet aan jou maar aan mij 😉 Ik heb ook mijn schema eraf gehaald, omdat ik inmiddels weer zelf graag mijn planning wil bijhouden. Het schema was heel fijn toen ik echt geen ruimte in mijn hoofd had om allerlei afspraken te plannen, maar inmiddels gaat dat weer. Dus whatsapp/bel/mail me gewoon om af te spreken, ik zal proberen ook nee te zeggen als mijn agenda te vol zit!

Liefs, Marike

Update: 94 dagen na diagnose
Update: 74 dagen na diagnose
Facebooktwitterpinterestmail

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Lees vorig bericht:
Goodreads 2017 reading challenge

Een van mijn favoriete websites op dit moment is Goodreads, een soort IMDB voor boekenliefhebbers, waar je allerlei informatie en reviews...

Sluiten