4e keer vullen van tissue expanders

Ik kijk omlaag en zie dat mijn expander lek is. Aan mijn bestraalde kant is ie helemaal ingedeukt. Daarnaast heb ik heel vreemde open wonden op mijn lichaam, op plekken die niks met de expanders te maken hebben. Ondertussen word ik gebeld dat bij nader onderzoek het weggehaalde borstweefsel toch onrustige cellen bevat. Ik snap er niks van, hoe kan die goede uitslag ineens herzien worden? Dan word ik wakker en besef me dat het een droom was.

Ik droom vrijwel nooit over het ziekenhuis of over ziek zijn gek genoeg, dus dat dit nu wel gebeurde geeft wel aan dat ik zenuwachtig was voor mijn afspraak met de plastisch chirurg vanmorgen. De vorige keer heb ik een andere plastisch chirurg gezien, en had ik heel veel pijn na het vullen van slechts 25 cc. Ik moest overgeven van de zwaardere pijnstillers (Tramadol), en doordat ik daardoor op het allerlaatst het filmen voor Je Zal Het Maar Hebben moest afzeggen was het al met al geen beste dag!

Omdat mijn bestraalde kant achterblijft qua grootte was ik bang dat mijn chirurg ging zeggen dat hij niet meer verder wilde gaan. En nu ik deze week weer rustig met werken ben begonnen, is een nieuwe operatie en nieuwe herstelperiode echt het laatste waar ik op zit te wachten. Dus het uur wachten in de wachtkamer (samen met een lief lotgenootje en medepatiënt van mijn arts), was dan ook best wel lang….

Gelukkig zei de arts dat hij het nog steeds verantwoord vond om verder te gaan, en dat hij dat anders ook echt zou zeggen (dit geloof ik ook echt). Omdat hij ook ziet dat de bestraalde kant veel meer moeite heeft met het oprekken van de borstspier en huid, en door kapselvorming achterblijft qua grootte, stelde hij wel voor binnenkort de bestraalde kant meer te gaan vullen dan de andere kant. Ik zou het ook prettig vinden iets meer symmetrisch te zijn, want het verschil wordt nu wel erg groot! Nu heb ik inmiddels een hele collectie aan lossere en wijdere blousejes en shirtjes, maar zelfs daarin begin je het verschil wel echt te zien.

Met de slechte ervaring van de vorige keer in mijn achterhoofd heb ik maar 30 cc laten vullen. De apotheek had een storing waardoor ik met mijn recept voor Oxycodon naar huis ben gegaan, maar verbazingwekkend genoeg heb ik eigenlijk nauwelijks pijn! Ik laat dat recept dus mooi even voor wat het is, en laat het bij paracetamol en ibuprofen: hoe minder pillen hoe beter! Wat fijn om eens niet zoveel pijn te hebben!!

Erg blij met weinig pijn na het vullen van mijn tissue expanders!

Erg blij met weinig pijn na het vullen van mijn tissue expanders!

Het weekje rust heeft mij en mijn lichaam erg goed gedaan. Even weer op adem komen… Mijn darmen (die geen fan van pijnstillers zijn) konden even bijkomen. Ik heb lekker een paar keer een stuk gewandeld en zo ook even echt kunnen werken aan mijn herstel. Dat gaat pijnvrij toch ietsje makkelijker 😉 Dus deze keer heb ik ook pas over 2 weken weer een afspraak gemaakt. Hopelijk dan dus ietsje meer vullen want op deze manier duurt het wel erg lang allemaal! Ik zit nu op 180 CC en hoewel dat er aan mijn preventieve kant best al aardig uitziet, is het aan de bestraalde kant echt nog niet naar mijn zin. Hopelijk blijft het nu goed gaan!!

Zaterdag ben ik jarig en het ziet er nu dus naar uit dat ik, na 2 minder succesvolle verjaardagen, een gezellig verjaardagsweekend ga hebben! Ik heb er zin in!

 

Gisteren op mijn kankerverjaardag die ik vergeten was alsnog taart gegeten 's avonds!

Gisteren op mijn kankerverjaardag die ik vergeten was alsnog taart gegeten ’s avonds!

 

Blij dat de zomer voorbij is!
Mijn kankerverjaardag vandaag
Facebooktwitterpinterestmail
5 reacties op “4e keer vullen van tissue expanders”
  1. Je moedertje says:
  2. René says:
  3. Hester says:
  4. Marjon says:
  5. Maria says:

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Lees vorig bericht:
Goodreads 2017 reading challenge

Een van mijn favoriete websites op dit moment is Goodreads, een soort IMDB voor boekenliefhebbers, waar je allerlei informatie en reviews...

Sluiten