Dag na de operatie: een klein beetje opkrabbelen

Vandaag, een dag na de operatie, voelde Marike zich al weer wat beter dan gisteren. Vanochtend was ze nog misselijk en moest ze overgeven. Maar naarmate de dag vorderde, ging het steeds beter. Wel heeft ze last van pijn: alsof er een tape heel strak om haar borst is gedaan, zegt ze. Normaal gesproken krijg je daar pijnmedicatie voor, maar omdat Marike bij de meeste van die middelen last krijgt van haar darmen of misselijk wordt, moest ze het het grootste deel van de dag doen met Paracetemol. Meer pijn dus, maar as we speak komt er een verpleegster binnenlopen met Ibuprofen en een maagbeschermer, dus hopelijk helpt dat. Ze had vandaag ook een paar keer koude rillingen, alsof ze net uit een bad met ijswater was gestapt. Arm ding.

De opvliegers gaan ondertussen ook gewoon door in het ziekenhuis, dus de warme dekens en natte washandjes wisselen elkaar in hoog tempo af. Ook verwarrend voor de verpleegsters, want een van hen dacht vanmiddag dat Marike verhoging had. “Nee hoor, dat is een opvlieger”, was Marikes reactie. En ja hoor, haar temperatuur was ‘van binnen’ normaal, maar aan de huid een stuk hoger, typisch voor opvliegers.

Ze kon gelukkig wel een beetje slapen vandaag, dat heeft ze de halve middag gedaan. En af en toe keek ze met een schuin oog naar de Tour de France, ook een goede afleiding. Het bezoekuur zit er bijna op dus Hedie (Marikes moeder) en ik gaan weer op huis aan. Hopelijk een rustige nacht voor Marike. En ook voor ons, want we zijn ook best wel moe. De groetjes van Marike en bedankt voor alle lieve reacties!

Dag na operatie: beetje opgeknapt

Vanmiddag: al een klein beetje opgeknapt

Een nieuw mantra
Misselijk, suf en benauwd
Facebooktwitterpinterestmail
20 reacties op “Dag na de operatie: een klein beetje opkrabbelen”
 1. Nans Verschoren says:
  • Dennis Kemperman says:
  • riakemperman says:
 2. Patricia Roobol says:
 3. Saskia says:
 4. Gryt says:
 5. Syl says:
 6. Anne Wilmink says:
 7. Wienke says:
  • Dennis Kemperman says:
  • Dennis Kemperman says:
 8. Marloes Hoekman says:
 9. arjan en marjolein says:

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Lees vorig bericht:
Goodreads 2017 reading challenge

Een van mijn favoriete websites op dit moment is Goodreads, een soort IMDB voor boekenliefhebbers, waar je allerlei informatie en reviews...

Sluiten