Je Zal Het Maar Hebben – the Day After

Het voelt bijna als Oud & Nieuw, zei een van mijn vrienden gisteren. We zaten met 9 man voor mijn kleine televisietje zo’n beetje af te tellen totdat Je Zal Het Maar Hebben zou beginnen. Ik was zeker niet de met enige zenuwachtige kriebels in mijn buik!

Een greep uit de reacties: stoer, herkenbaar, het biedt steun, moedig, wat dapper dat je je zo bloot hebt gegeven, open, positief, sterk, bijzonder, indrukwekkend, eerlijk, superknap, het was helder en nuchter, grote inspiratie, motiverend, krachtig, en zo kan ik nog wel even doorgaan…

594.000 kijkers! Zou ik nu zo over straat moeten? ;-)

594.000 kijkers! Zou ik nu zo over straat moeten? 😉

Ik werd verlegen van al die mooie woorden en het deed me denken aan de periode nadat ik net wist dat ik borstkanker had. Geregeld hoorde ik toen “je bent zo sterk, ik zou dat niet kunnen hoor!”. Ik dacht altijd maar: je weet niet hoe sterk je bent totdat zoiets je overkomt. En ik doe ook maar wat. Ik voel me helemaal niet altijd sterk. Ik ben gewoon mezelf, ik probeer de dagen door te komen en overal maar het beste van te maken. Ik heb het geluk dat ik van nature een positieve instelling heb, maar ook ik heb vele tranen gehuild en moest soms ook de kracht vanuit mijn tenen halen om door te gaan na de zoveelste tegenslag.

Ik heb dan ook veel respect voor iedereen die kanker heeft en dat op zijn of haar eigen manier doet, want voor iedereen is het zwaar, hoe oud of jong je ook bent en hoeveel behandelingen je ook hebt gehad. Ik kan meer dan genoeg andere stoere vrouwen en mannen noemen die hetzelfde hebben meegemaakt als ik en van wie ook zo’n mooie aflevering gemaakt had kunnen worden. Ik had het geluk op televisie te komen, maar eigenlijk deed ik dat voor alla AYA’s ! Ik hoop dat het het bewustzijn en inzicht over kanker hebben op zo’n jonge leeftijd heeft vergroot. Met 594.000 kijkers moet dat toch vast voor wat mensen gelukt zijn 🙂

Je kunt de JZHMH-aflevering HIER terugkijken.

JZHMH logi

 

Zwanger, zeker?
5 redenen waarom ik zo trots ben op Marike
Facebooktwitterpinterestmail
4 reacties op “Je Zal Het Maar Hebben – the Day After”
  1. Hester says:
  2. Je moedertje says:
  3. Patricia Roobol says:
    • Marike says:

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Lees vorig bericht:
Goodreads 2017 reading challenge

Een van mijn favoriete websites op dit moment is Goodreads, een soort IMDB voor boekenliefhebbers, waar je allerlei informatie en reviews...

Sluiten