Lieve Dennis

Er zijn van die nummers die je écht raken. ‘Mommy’ van Selah Sue is zo’n nummer voor mij. Ook al heb ik dit nummer al honderden keren beluisterd, ik krijg elke keer opnieuw een brok in mijn keel. Selah Sue, die lijdt aan depressies, schreef het voor haar moeder. Ik heb ook een heel lieve moeder, maar als ik dit nummer luister dan denk ik aan Dennis.

Ken je dat gevoel van extreme dorst, dat je alleen aan water kunt denken? Of het gevoel van extreme kou, waarbij het enige dat je wilt een warm bad is? Zo kan ik soms verlangen naar de troostende woorden of een knuffel van Dennis. Als ik verdrietig of bang ben, is hij degene die ik wil. Als ik niet weet wat ik moet doen, dan is hij degene met wie ik wil praten.

Dag na operatie: beetje opgeknapt

Na mijn operatie had ik weinig behoefte aan bezoek in het ziekenhuis: maar wel aan Dennis natuurlijk!

Waar anderen slechts op momenten mijn angst en verdriet hebben gezien, weet hij als enige precies hoe deze hele periode voor mij geweest is. Ik probeer hem vaak te beschermen voor mijn angst en verdriet, maar mijn schild heeft bij Dennis geen enkele kans. Ik heb hem eens gezegd dat ik nog nooit zoveel heb gehuild als sinds ik hem ken. En ja, dat is een compliment 😉

Borstkanker is een eenzame ziekte. Maar zonder Dennis was deze voor mij nog veel eenzamer geweest. Natuurlijk had ik zonder Dennis nog meer kunnen bouwen op mijn lieve familie en vrienden. Maar zij kunnen mij niet bieden wat Dennis me biedt. Ze liggen niet naast me als in bed als het verdriet en de angst me te veel worden. Zij gaan weer naar huis voordat ik de energie niet meer heb om sterk te zijn. Ze maken stukjes van mijn leven mee, maar zullen nooit begrijpen hoe het geheel aanvoelt, hoe zeer ze ook hun best daarvoor doen.

Dennis, ik kan niet net als Selah Sue zo’n prachtig nummer schrijven om je te bedanken. Ik heb mijn woorden, maar die kunnen niet uitdrukken hoe ik me voel. Hoe dankbaar ik ben, voor alles dat je voor me hebt gedaan en nog steeds doet. Dankbaar dat je er altijd voor me bent, dat we samen één team zijn. Dat je bij me bent, ook al heb ik heel jouw leven op zijn kop gezet. Ik weet dat ik soms op je mopper, maar ik houd ontzettend veel van je. Je bent niet perfect, ik ook niet, maar je bent wel perfect voor mij. Ik gun je een lang en gelukkig leven, het liefst met mij natuurlijk. Maar hoe dan ook zal ik altijd ontzettend veel van jou houden!

‘Cause once a day your voice is everything I need
And all the things you’ve done gave me power to succeed

I fell so many times but you pulled me through
But in time I find myself yeah, I hope you see that too

‘Cause when I feel scared, sometimes I do
And when I feel scared, it seems that life is harder than I ever knew
Yeah when I feel scared, you are the only one who knows just what to say
So here am I to thank you

Hey there little girl, wake up and see
And just take your time to grow, cause that is what you really need
I cried so many times but you pulled me through
And I know it sounds cliché yeah, but I can’t live without you

‘Cause when I feel scared, sometimes I do
And when I feel scared, it seems that life is harder than I ever knew
Yeah when I feel scared, you are the only one who knows just what to say
So here am I to thank you
So here am I to thank you

AYA's van UMC Utrecht gezocht!
Borstkankermaand, wat moeten we ermee?
Facebooktwitterpinterestmail
9 reacties op “Lieve Dennis”
  1. Hester says:
  2. Lieke says:
  3. ria kemperman says:
    • ria kemperman says:
  4. René says:
  5. Jeroen Westen says:
  6. Je moedertje says:
  7. liesbeth says:
  8. Naline says:

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Lees vorig bericht:
Goodreads 2017 reading challenge

Een van mijn favoriete websites op dit moment is Goodreads, een soort IMDB voor boekenliefhebbers, waar je allerlei informatie en reviews...

Sluiten