To tattoo or not to tattoo

Onze kapper is misschien wel de bijzonderste man van Utrecht. We hebben dan ook altijd zin om te gaan en gaan soms samen, dan is het echt een uitje. Onze kapper heeft mede door zijn sportverleden veel gereisd, en aangezien hij op Facebook had gelezen dat we naar Florida gaan, kregen we na het afrekenen en passant nog wat tips. Het Art Deco district in Miami South Beach, de parken bij Orlando, de stranden bij Key West, een boottocht bij de Everglades. En, zei hij: “waarom gaan jullie niet naar Miami Ink, je weet wel, van dat televisieprogramma? Na alles wat jullie samen hebben meegemaakt is een symbolische tattoo toch mooi!”

image

Ons haar zit weer goed!

Het zette me weer aan het denken. Nadat ik borstkanker kreeg, heb ik vaker gedacht: ik neem een tattoo. Inderdaad om afgelopen zware periode te symboliseren. Iets dat me kracht kan geven. Ik struinde rond op Pinterest en had al een tattooshop op het oog. Ik vroeg naar andermans ervaringen, er was zelfs een speciaal tattoo-topic op de AYA-community. Maar de twijfels overheersen. Past het wel bij me, krijg ik er geen spijt van, is dat wel handig met het oog op werk?

Mocht ik te horen krijgen dat ik uitzaaiingen zou hebben, en dus nog maar beperkte tijd zou leven, dan zou ik waarschijnlijk de volgende dag bij de tattooshop zitten. Maar eigenlijk is dat raar. Waarom zou ik dan wel meteen een tatoeage laten zetten en niet nu, terwijl ik nu ook wel weet dat ik ooit doodga (zoals ieder mens op deze aarde). Hoe belangrijk zijn mijn twijfels dan?

Dus zit ik toch weer op Pinterest tatoeages te bekijken. Maar totdat ik echt iets heb waarvan ik denk: ja dit is ‘m, blijft het bij dromen voorlopig. Ik wil geen tattoo, ik wil een tattoo met een betekenis. Dus ik wacht op het plaatje of spreuk die me naar de tattooshop doet rennen. To tattoo or not to tattoo, that’s the question!

Hebben jullie een tattoo? En hoe hebben jullie die gekozen?

image

Voorlopig blijft mijn arm nog zo!

Deelnemers gezocht voor onderzoek naar ouder met kanker
Ik heb mijn Je Zal Het Maar Hebben-aflevering gezien!
Facebooktwitterpinterestmail
5 reacties op “To tattoo or not to tattoo”
  1. Juliette says:
  2. Jennifer says:
  3. Hanneke says:
  4. Jette says:
    • Marike says:

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Lees vorig bericht:
Goodreads 2017 reading challenge

Een van mijn favoriete websites op dit moment is Goodreads, een soort IMDB voor boekenliefhebbers, waar je allerlei informatie en reviews...

Sluiten