Weekendje weg naar Alkmaar

Vorig weekend zijn Dennis en ik een weekendje weg geweest naar Alkmaar. Wat een mooie stad! Mooie historische panden, veel restaurants, winkels en cafés en genoeg te doen, maar toch lekker overzichtelijk. We hebben het echt heerlijk gehad samen, zo fijn (en belangrijk) om af en toe die tijd voor elkaar te nemen.

We sliepen in het Grand Hotel: een oud postkantoor heel centraal gelegen. Op de hotelkamer hebben we eerst even een powernap gedaan, we waren allebei zo moe van een drukke week! Dat heb ik echt moeten leren, dat af en toe even gaan liggen zoveel goed kan doen. Ik word wel altijd helemaal van de wereld weer wakker, en moest ook echt mezelf oppeppen om weer uit bed te gaan, maar uiteindelijk had ik daardoor wel een stuk meer energie. Dan kan ik ook veel meer genieten van de avond dan wanneer ik mezelf door de dag probeer te slepen.

We zijn Japans gaan eten bij Daikichi. Bij Daikichi werd het eten voor onze neus bereid: leuk om te zien! We hebben echt heel lekker gegeten daar 🙂

Superlekker dessert gehad!

Superlekker dessert gehad!

Zaterdagochtend hebben we wat door de stad gelopen en een beetje gewinkeld. We kwamen toevallig langs het Stedelijk Museum een aangezien we een museumkaart hebben konden we gratis naar binnen. Ideaal vind ik dat: daardoor kan ik gewoon even een museum binnen te lopen zonder te denken: “de entree was zo duur, nu moet ik alles zien!”

We hadden erg veel lol met de photobooth in het museum.

We hadden erg veel lol met de photobooth in het museum.

Daarna hebben we door de stad gelopen en lekker een crêpe gegeten. ’s Middags zijn we naar de film Youth geweest (heel mooi en bijzonder) in filmhuis van Alkmaar. Voor €10 kun je daar naar de film én krijg je vooraf koffie of thee en na de film een drankje naar keuze. Fijne plek om een regenachtige middag door te brengen!

Zondagochtend was het beter weer en hebben we een stadswandeling gemaakt uit een gratis boekje over Alkmaar. Een rondwandeling van zo’n 5 kilometer langs mooie plekjes en historische gebouwen.

DSC_0251

Ik was nog niet helemaal klaar voor de foto ;-)

Ik was nog niet helemaal klaar voor de foto 😉

DSC_0254

Onderweg hebben we even gepauzeerd bij het Alkmaarse zusje van onze favoriete koffietent: Anne & Max. In lekkere stoelen hebben we een half uurtje gezeten en in onze reisgidsen over Florida gebladerd om onze reis voor te bereiden. We gaan eind december eerst twee weken naar mijn familie en daarna ruim een week naar Florida, heb er al zoveel zin in! Vooral nu ik echt weer best veel energie heb en dus die rondreis aankan, hoe fijn is dat!!

image

image

Na de wandeling hadden we wel wat lekkers verdiend en gingen we high tea-en in ons hotel. Het was eigenlijk een uitgebreide lunch voor ons en na het ontbijtbuffet kregen we toch niet alles op… (zelfs Dennis niet). Super gezellig altijd om te high tea-en, ik ben blij dat Dennis ook een theeleut is 😉

DSC_0271

 

’s Middags zijn we op ons gemak weer naar Utrecht gegaan. We kijken terug op een superfijn weekend samen. Het was bijzonder om te merken dat we het relatief weinig over ziek zijn en borstkanker hebben gehad. En voor mij voelde het qua energie eigenlijk al best wel heel normaal weer. We konden dus gewoon even Dennis & Marike zijn en daar hebben we intens van genoten!

Nog even een selfie van mijn nieuwe outfit :-)

Nog even een selfie van mijn nieuwe outfit 🙂

Mijn pad
10e keer vullen van tissue expanders
Facebooktwitterpinterestmail
9 reacties op “Weekendje weg naar Alkmaar”
 1. Je moedertje says:
 2. Hester says:
 3. Dennis says:
 4. Tinus says:
 5. ria kemperman says:
 6. René says:
  • Marike says:
 7. Hanneke says:
  • Marike says:

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Lees vorig bericht:
Goodreads 2017 reading challenge

Een van mijn favoriete websites op dit moment is Goodreads, een soort IMDB voor boekenliefhebbers, waar je allerlei informatie en reviews...

Sluiten