Ziekenhuispolsbandjes zijn de nieuwe festivalpolsbandjes

Ik kijk naar mijn polsen en meteen komen de herinneringen boven. Ik heb alweer een nacht in mijn eigen bed doorgebracht, en toch is een schaar nog niet bij mijn polsbandjes in de buurt geweest. Ze zitten irritant, maar afscheid ervan nemen kan ik toch ook nog niet.

De polsbandjes herinneren me aan nachten van weinig slaap, een brak gevoel, dagenlang op één plek zijn. Het gevoel dat je in een bubbel leeft, een mini-wereld waarin thuis heel ver weg lijkt. Dagenlang met dezelfde mensen intensief samenzijn, die je in slaap zien vallen, zien overgeven, samen met je eten. ’s Nachts hele gesprekken voelen. De meest intieme en persoonlijke dingen delen. Nooit stilte.

Iedereen met hetzelfde polsbandje zit in hetzelfde schuitje. Je ziet hun polsbandje en direct schept dat een band. Iedereen zijn eigen verhaal, maar toch ook hetzelfde: je bent daar, op die plek. Wat heeft hen daar gebracht? Je bent allemaal niet helemaal jezelf. Je voelt je allemaal brak.

Kijk ik naar mijn polsbandjes dan denk ik ook aan dagen niet douchen, aan haarbandjes dragen om je vette haar te verbergen, aan makkelijke oplossingen zoals kant-en-klare washandjes om snel een beetje fris te worden. Aan te veel pillen. Op slippers naar de douche.

Ik denk aan entertainment. Dingen zien je normaal niet zou zien. Ander vermaak. Entertainment voor een andere doelgroep waar je toch naar blijft kijken.

Eten dat anders is. Veel van hetzelfde. Weinig gezond. Veel te dure ijsjes die toch veel lekkerder smaken dan anders.

En ook het gevoel van verwondering als je de bubbel weer verlaat. Ineens weer thuis bent. Het gevoel hebben niet 5, maar 50 dagen weg te zijn geweest. Gewone dingen thuis weer heel bijzonder vinden.

Die warme eerste douche. Je kleding weer schoon aan het wasrek en weer uit heel je garderobe kleding kunnen uitzoeken. Gewone bruine boterhammen met kaas. Thee drinken uit een glas. Uitslapen. Op je eigen wc zitten. Voor een spiegel jezelf opmaken.

Ziekenhuispolsbandjes zijn de nieuwe festivalpolsbandjes. Let op mijn woorden!

Ziekenhuispolsbandjes

Update: 10 dagen na mijn operatie
NAAR HUIS!!
Facebooktwitterpinterestmail
7 reacties op “Ziekenhuispolsbandjes zijn de nieuwe festivalpolsbandjes”
  1. Hester says:
  2. arjan en marjolein says:
    • Marike says:
  3. Je moedertje says:
  4. Anna says:
  5. Hilde says:
  6. Tipsbijkanker says:

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Lees vorig bericht:
Goodreads 2017 reading challenge

Een van mijn favoriete websites op dit moment is Goodreads, een soort IMDB voor boekenliefhebbers, waar je allerlei informatie en reviews...

Sluiten