1 jaar bloggen op Jong & Borstkanker Blog – Zo begon het

Een jaar geleden zat ik achter mijn computer aan tafel, kijkend naar de Dom, en zei ik tegen Dennis: “Zou ik dit wel echt doen?”. Ik voelde twijfels, zenuwen, en kriebels in mijn buik. De weken ervoor had ik samen met Dennis aan een website gewerkt. Vele uren in WordPress zitten puzzelen met widgets en plugins, om de site zo mooi mogelijk te maken. Alle mailtjes die ik stuurde aan familie, vrienden en collega’s vanaf dat ik de diagnose borstkanker kreeg, hadden we op de site gezet als losse blogs. De data en tijdstippen van de mailtjes precies gematcht met de blogs zodat lezers mijn weg kunnen volgen vanaf het moment dat ik te horen kreeg dat ik borstkanker had.

Al heel gauw na mijn diagnose borstkanker had ik een domeinnaam geregistreerd en had ik het idee om te bloggen. Maar toch heeft het een jaar geduurd voordat ik de stap nam. Blijkbaar had ik die tijd nodig om het vertrouwen in mezelf te krijgen dat het oke was om mijn verhaal te gaan delen. Had ik de tijd nodig om te leren mezelf kwetsbaar op te stellen, mezelf open te stellen voor iedereen die het maar wilde lezen. Om gedachtes als “wie zit er nu op mijn verhaal te wachten” los te laten.

Maar ook heb ik er lang over nagedacht of ik wel wilde dat mijn naam voor altijd met borstkanker geassocieerd zou worden. Mijn achternaam is op mijn blog niet te vinden, maar doordat mensen op Facebook mij regelmatig taggen als ik een blog deel op mijn Facebookpagina, kom je op Google toch gauw bij mijn blog uit als je mijn naam intypt. Later besefte ik me dat borstkanker altijd een deel van mij en dus mijn leven uit zal maken, en dat het me ook veel positiefs heeft gebracht en me op een positieve manier heeft gevormd. Maar ik ben gelukkig veel meer dan mijn borstkanker en dat weet Google ook!

Maar toen ik op 23 augustus op ‘plaatsen’ klikte, en deze blog plaatste, was ik nog steeds zenuwachtig. Maar de bemoedigende en lieve reacties van jullie allemaal hebben me gestimuleerd om door te gaan met bloggen. Een jaar geleden had ik nooit gedacht dat het me zoveel op zou leveren. Beginnen met bloggen is een van de beste keuzes die ik ooit gemaakt heb, ook al voel ik me nog steeds soms zenuwachtig als ik een blog plaats, en denk ik nog steeds regelmatig “wie zit hier nu op te wachten?”. Maar nog steeds zijn jullie, de lezers, degenen die ervoor zorgen dat ik doorga met bloggen. Daarvoor dus duizendmaal dank!

Deze week zal ik elke dag een blog plaatsen rondom het thema 1 jaar bloggen. Ik zal onder andere een aantal statistieken met jullie delen, 10 redenen noemen waarom je zou bloggen als je ziek bent en met jullie mijn plannen voor de toekomst delen.

Vieren jullie met me mee deze week?

www.jongenborstkanker.nl bestaat 1 jaar

 

1 jaar bloggen op Jong & Borstkanker Blog: de cijfers
3e keer vullen van de tissue expanders: niet mijn dag vandaag!
Facebooktwitterpinterestmail
3 reacties op “1 jaar bloggen op Jong & Borstkanker Blog – Zo begon het”
  1. hester says:
  2. Je moedertje says:
  3. anouk says:

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Lees vorig bericht:
Goodreads 2017 reading challenge

Een van mijn favoriete websites op dit moment is Goodreads, een soort IMDB voor boekenliefhebbers, waar je allerlei informatie en reviews...

Sluiten