Operatie ging goed en Marike is opgelucht

Hallo allemaal,

Marike is een uurtje geleden teruggekomen van de uitslaapkamer en het gaat goed met haar. De wonden zien er goed uit en het valt haar tot nu toe ‘alleszins mee’. Ze is blij en opgelucht. Dat is ook te zien, want ze praatte er meteen al weer lekker op los, al is ze ook nog best wel duf.

De oncologisch chirurg belde al even na tienen om te vertellen dat de operatie naar wens verliep. Hij had toen net Marikes linkerborst verwijderd, terwijl zijn collega, de plastisch chirurg, twee tissue expanders plaatste. Altijd weer fijn om zo’n geruststellend telefoontje te krijgen, want je zit toch iedere keer best wel weer in spanning. Gelukkig weten we dat Marike hier in goede handen is.

Marike zou Marike niet zijn als ze niet op weg naar de operatie de nodige avonturen zou beleven en dat was vandaag niet anders. Ook nu werd er weer gefilmd voor Je Zal Het Maar Hebben. Kim, die de opnames maakte, ging mee tot in de operatiekamer, wat voor Marike een fijne afleiding was. Op weg naar de operatiekamer vertelde de verpleegster aan Marike dat ze na de operatie in de uitslaapkamer zou worden opgehangen. Ze bedoelde natuurlijk opgevangen, maar die verspreking zorgde voor hilariteit en ook weer een welkome afleiding. Eenmaal op de operatietafel maakte Marike naar verluidt ook nog een gezellig praatje met de chirurgen over haar promotie, voordat ze onder zeil ging. Marikes moeder en ik hebben ons intussen vermaakt in het restaurant. Wachten duurt lang, maar gelukkig waren er croissants, gevulde koeken en de krant.

De operatie duurde ongeveer anderhalf uur. Gelukkig was Marike dit keer vroeg aan de beurt, om zeven uur waren we al in het ziekenhuis en de operatie was om acht uur. Ze hoefde dus niet zo lang nuchter te blijven en ze heeft inmiddels alweer wat gegeten en gedronken. Een van de eerste dingen waar ze om vroeg, was cola! Het werd uiteindelijk toch maar water en een bakje yoghurt. Terwijl ik dit typ ligt Marike lekker te slapen. Ze blijft waarschijnlijk nog een paar dagen in het ziekenhuis en ze zal de komende zes weken moeten herstellen.

Bedankt aan iedereen die zo ontzettend met haar (en ons allemaal) meeleeft. Dat waarderen we enorm! We houden jullie op de hoogte.

Een bloemetje van Je Zal Het Maar Hebben

Lief: een bloemetje van de crew van Je Zal Het Maar Hebben.

 

Misselijk, suf en benauwd
Op weg naar het ziekenhuis voor mijn operatie poging 2
Facebooktwitterpinterestmail
26 reacties op “Operatie ging goed en Marike is opgelucht”
 1. Daphne says:
  • Dennis Kemperman says:
 2. Marjo says:
 3. Yvonne says:
  • Dennis Kemperman says:
 4. Joyce says:
 5. René says:
 6. Lieke says:
 7. Marieke says:
 8. Tinus says:
 9. Nans Verschoren says:
 10. ietje deutz says:
 11. Mirjam says:
 12. Patricia Roobol says:
  • Dennis says:
 13. Maria says:
  • Dennis says:

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Lees vorig bericht:
Goodreads 2017 reading challenge

Een van mijn favoriete websites op dit moment is Goodreads, een soort IMDB voor boekenliefhebbers, waar je allerlei informatie en reviews...

Sluiten