Borst Vooruit: review + winactie!

Borst Vooruit. Een prachtig vormgegeven boek, vol met nuttige informatie én herkenbare ervaringsverhalen over borstkanker. Lees hier mijn review van Borst Vooruit + maak kans om mijn exemplaar te winnen!

Wat me meteen aanspreekt, is dat het boek niet roze is. Borst Vooruit heeft een bijzonder vormgegeven grijs met oranje kartonnen kaft. Ook binnenin het boek is geen roze te bekennen, en de vormgeving is rustig, waardoor het boek goed leesbaar is. Tekst wordt afgewisseld met veel foto’s van vrouwen die borstkanker hebben (gehad). Geen confronterende foto’s van geamputeerde borsten, maar mooie, vaak vrolijke foto’s, van de vrouwen zoals ze zijn.

Borst Vooruit

Borst Vooruit is gemaakt ‘door en voor vrouwen met borstkanker’. Makers Paola Veenstra (oncologie-verpleegkundige), Marijk Huysman (sociologe en borstkankerpatiënte) en Agnes Jager (internist-oncoloog) zijn verbonden aan het Academisch Borstkankercentrum Erasmus MC-Havenziekenhuis in Rotterdam. Deze makers hebben zowel professioneel als persoonlijk veel ervaring met de impact van borstkanker. Hun ervaring is daarnaast aangevuld met vele verhalen van borstkankerpatiënten, wier ervaringen zijn verzameld door middel van interviews, groepsgesprekken en een patiëntenpanel. Door deze samenwerking is het een eerlijk en volledig boek geworden, waarin persoonlijke ervaringen en informatieve tekst naadloos in elkaar overgaan.

Knap vind ik hoe een breed scala aan doelgroepen aan bod komt: jonge vrouwen, vrouwen met uitgezaaide borstkanker, allochtone borstkankerpatiënten, erfelijk belasten. Alleen mannen met borstkanker komen niet aan bod, wat wel echt jammer is.

Ik heb Borst Vooruit van A tot Z gelezen!

Ik heb Borst Vooruit van A tot Z gelezen!

Ook qua onderwerpen is het boek zeer volledig. Ervaringen en tips over behandelingen en bijwerkingen, maar ook over ziektekosten en belastingen, werk, beweging en seksualiteit. Daarnaast ook veel aandacht voor de psychosociale kant van kanker, over omgaan met je omgeving en over leefstijl tijdens en na kanker. Tips van lotgenoten worden afgewisseld met informatie van de schrijvers, of van andere deskundigen.

Alles is eerlijk, helder en begrijpelijk geschreven, met een optimistische ondertoon. Hierdoor is het voor mij ontzettend herkenbaar. Het lezen van ervaringen van lotgenoten geeft me steun en ik krijg het gevoel niet de enige te zijn. Ook geeft het boek tips en nieuwe inzichten, zowel praktisch gezien (wat te doen bij een pijnlijke mond door chemo), als persoonlijk (hoe ga je om met je omgeving?). Mooi vind ik dat er veel aandacht is voor late gevolgen, de vrouwen die aan het woord komen zijn veelal alweer een aantal jaar na diagnose. Omdat ik zelf in die fase zit, vond ik het fijn dat het niet alleen ging over de eerste tijd na de diagnose borstkanker. Want juist voor wat na de behandelingen gebeurt, is vaak minder aandacht.

Binnenkantboekbewerkt

Ook voor niet-borstkankerpatiënten is dit boek een aanrader: het kan voor meer inzicht en begrip zorgen. Er komen bijvoorbeeld ook familieleden aan bod, wat weer tot wederzijds begrip kan leiden.

Veel sponsoren hebben Borst Vooruit mede mogelijk gemaakt. Dit dikke boek (250 pagina’s) kost daardoor slechts 14.95. Bovendien komt de opbrengst van Borst Vooruit volledig ten goede aan toekomstig onderzoek naar borstkanker. Als je zelf met borstkanker te maken hebt, als patiënt, familielid, of zorgverlener, is dit boek zeker een aanrader. Het is ook een perfect boek om even door te bladeren in een wachtkamer.

Ga jij Borst Vooruit bestellen? Als je dat via bovenstaande link doet, dan draag je – zonder dat het jou enige moeite of geld kost – een steentje bij aan het onderhoud van mijn website.

Wil je mijn exemplaar van Borst Vooruit winnen? Laat dan onder deze blog een reactie achter (kan anoniem). Ik ben benieuwd waarom jij dit boek zou willen winnen. Vul wel een geldig e-mailadres in (alleen zichtbaar voor mij), zodat ik contact met je kan opnemen als je hebt gewonnen! Ik kies vrijdag 20 mei een winnaar!

 

Deze blogpost bevat producten die ik heb toegestuurd gekregen. Deze review is onafhankelijk geschreven zonder inmenging van de auteurs.

Borstkankerbingo
Je gaat het pas zien als je het door hebt
Facebooktwitterpinterestmail
10 reacties op “Borst Vooruit: review + winactie!”
  1. Je moedertje says:
  2. Carry says:
  3. San says:
  4. LDreijer Kok says:
  5. Felicia Satoor de Rootas says:
  6. Anita says:
  7. Anouk says:
  8. Borst Vooruit says:
  9. Betty says:
  10. Robine says:

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Lees vorig bericht:
Goodreads 2017 reading challenge

Een van mijn favoriete websites op dit moment is Goodreads, een soort IMDB voor boekenliefhebbers, waar je allerlei informatie en reviews...

Sluiten