1 jaar bloggen op Jong & Borstkanker Blog: 5 quotes die ik deelde

Ik houd van quotes. Dat had je vast al gemerkt. Quotes kunnen mij kracht geven, me inspireren en me door moeilijke momenten heen slepen. Ze kunnen me aan het denken zetten, me ontroeren, me nieuwe inzichten geven en me wijzer maken.

In deze blog 5 quotes die ik deelde afgelopen jaar en waarom ze voor mij betekenis hebben.

1) Life isn’t about waiting for the storm to pass. It’s about learning how to dance in the rain

Deze quote heeft mij geholpen om na de diagnose borstkanker dóór te leven en niet stil te staan. Niet in bed te kruipen en de dekens over mijn hoofd trekken en wachten tot het allemaal voorbij is. Maar in de moeilijkste tijden er het beste van te maken en mooie momenten te creëren ondanks pijn, verdriet en onzekerheid. Gelukkig staat het leven niet stil als je borstkanker hebt!

5

2) Courage isn’t having the strength to go on. It’s going on when you don’t have the strength.

Deze quote deelde ik in deze blog waarin ik slecht nieuws meedeelde: ik ben drager van een zeldzame genetische belasting: homozygoot Chek2, en heb daardoor een hoge kans had nogmaals borstkanker te krijgen. Ik had het toen even zo gehad met slecht nieuws, met telkens weer op moeten krabbelen. Mijn veerkracht was als een elastiekje waar langzaamaan de rek uitging: ik veerde nog wel terug maar het duurde langer en ging minder soepel. Toen ik deze quote las besefte ik me dat ik niet zwak was doordat ik het even niet zag zitten, maar juist sterk doordat ik mezelf probeerde bij elkaar te rapen en weer dóór te gaan, ook al wist ik niet waar ik nu weer de kracht vandaan moest halen.

3

3) Alone we are strong. Together we are stronger

Deze quote leende ik van Mirjam, die blogt over haar leven als jonge moeder met uitgezaaide borstkanker. Ze vertelt over hoe waardevol lotgenotencontact is. Ik snap helemaal waarom ze deze quote plaatste, want ervaringen delen met lotgenoten maakt je echt sterker. Je voelt je minder alleen, je kunt je gevoelens delen en je wordt meteen begrepen. Hierdoor ervaar je veel steun, je leert van elkaar en het uitwisselen van ervaringen is nuttig en prettig. En, niet onbelangrijk, ik vind het ook vaak ontzettend gezellig met lotgenoten, bijvoorbeeld bij AYA-meetings of bij de Bond Girls in Utrecht.

4

4) Positief zijn betekent niet het negeren van het negatieve. Het betekent het accepteren van en leren omgaan met het negatieve.

Deze quote is van Mark Verhees van voorpositiviteit.nl en stond op een lief kaartje dat ik kreeg en het inspireerde me tot deze blogpost. Ik beschreef hoe ik altijd maar sterk wilde zijn en dacht dat positief zijn betekende dat ik niet zeurde, mijn angsten voor mezelf hield en gewoon doorvocht. Het was een heel proces om erachter te komen dat positief zijn niet het negeren van het negatieve betekent, maar dat het juist sterk is als ik negatieve gevoelens er ook laat zijn, ze deel en me dus kwetsbaar opstel.

2

5) Courage doesn’t always roar. Sometimes courage is the quiet voice at the end of the day saying: I will try again tomorrow

Deze quote komt van een lieve lezeres. Ze reageerde op mijn blog waarin ik schreef over mijn 7e dag bij Winnock: waar ik een intensief re-integratieprogramma volgde. Ik vond het zo moeilijk mijn oude gewoontes los te laten, te stoppen met doorgaan. Verandering was moeilijk en ik zat mezelf ontzettend in de weg. Ik schreef dat ik de volgende dag maar ging proberen constructief te werken aan nieuw gedrag. Deze quote hielp mij uiteindelijk daarmee: ik zag dat ik niet boos op mezelf hoefde te zijn omdat het allemaal niet lukte. Dat het juist goed en sterk is als ik accepteerde dat het die dag niet was verlopen zoals ik had gewild, maar dat het feit dat ik het morgen gewoon weer opnieuw ging proberen moedig was. Dat hielp enorm om niet zo gefrustreerd te zijn!

1

 

Wat vind je van deze quotes? Heb jij ook een quote die je inspireert?

 

 

 

1 jaar bloggen op Jong & Borstkanker Blog: 5x wat ik heb geleerd
1 jaar bloggen op Jong & Borstkanker Blog: een bloggende vriendin
Facebooktwitterpinterestmail
3 reacties op “1 jaar bloggen op Jong & Borstkanker Blog: 5 quotes die ik deelde”
  1. Je moedertje says:
  2. Marleen says:

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Lees vorig bericht:
Goodreads 2017 reading challenge

Een van mijn favoriete websites op dit moment is Goodreads, een soort IMDB voor boekenliefhebbers, waar je allerlei informatie en reviews...

Sluiten