Update: 26 dagen na diagnose

Hallo allemaal,

Goed nieuws vandaag: de punctie is goed gegaan en er zijn 10 eicellen ingevroren! Het was wel pijnlijk, maar het viel ook wel weer mee omdat het snel voorbij ging. Ik ben in ieder geval heel blij en opgelucht dat ik dit traject nu heb afgesloten en dat ik het niet voor niets heb gedaan. Al hoop ik natuurlijk dat ik bij de 80% ga horen bij wie de vruchtbaarheid niet wordt aangetast door de chemo! Nu heb ik maar liefst 4 dagen vrij, het voelt bijna als een minivakantie ­čśë Komende woensdag (de dag voor de chemo) moet ik nog bloed laten prikken, en zal ik de oncoloog zien. Dat zal voor elke chemobehandeling zo zijn. Donderdag zal dan de eerste chemobehandeling zijn, om 8:30. Het duurt ongeveer een uur en zal bestaan uit verschillende infusen. Ik ben heel benieuwd en vind het ook spannend, maar ook fijn dat de behandeling nu echt gaat beginnen. Toch een gek idee om nu met een tumor rond te lopen die me ziek kan gaan maken. Met de chemo wordt deze tenminste aangevallen en ben ik dus actief bezig met beter worden. Ik heb inmiddels besloten om mijn hoofd kaal te laten scheren voordat mijn haar uit gaat vallen. Het lijkt me heel naar om mee te maken dat je haar uitvalt. Aangezien ik toch al weet dat het uit gaat vallen, zou ik niet weten waarom ik daarop zou wachten. Gelukkig kunnen ze dit doen bij de zaak waar ik mijn haarwerk zal krijgen, zodat je dus met haar naar binnen gaat, en ook weer met haar (haarwerk) naar buiten! Ik heb er vertrouwen in dat mijn haarwerk mooi zal worden, heel fijn dat dat bestaat en dat ze dat zo mooi kunnen doen!

Maar liefst twee mensen (Rob en Ren├ę) hebben voor mij een schema gemaakt om te gebruiken voor wie wanneer wil helpen, allebei heel erg bedankt daarvoor! Die van Rob is waarschijnlijk handiger, vandaar dat ik die nu doorstuur. Ga naar drive.google.com, log in met gebruikersnaam [gebruikersnaam verwijderd] en wachtwoord [wachtwoord verwijderd]. Als je dan naar “Planning hulp Marike” gaat, zie je eerst een voorbeeldschema waarop je kan zien hoe het werkt. Onderin met de tabbladen kun je dan naar de verschillende weken gaan. Als je je naam ergens invult, wordt het balkje vanzelf groen. We moeten maar even zien hoe dit gaat werken. Er staan nu verschillende kolommen die in de praktijk waarschijnlijk wel gecombineerd kunnen worden. En niet alles hoeft elke dag te gebeuren natuurlijk! Je kunt het schema ook met je eigen account delen als dat makkelijker is. En als je tips hebt of andere idee├źn, dan hoor ik het graag! Een paar opmerkingen over het schema:

  • Met de chemo zal ik me het slechtst voelen in de eerste week, en zal het dus steeds beter gaan richting de volgende chemo. Dus houd er rekening mee dat als je bijvoorbeeld in de dagen na de chemo komt, ik me misschien ziek voel. Voor mij fijner als er mensen meer dichtbij me dan langskomen, en de mensen die ik al langer niet heb gezien in een wat betere week, zodat we ook een beetje kunnen bijkletsen.
  • Eten langsbrengen mag natuurlijk ook altijd! Ik heb een vriezertje gekocht, dus ik kan ook makkelijk invriezen. Elke avond bezoek zal ook te vermoeiend zijn, dus is dit ook een heel goede optie.
  • Ik plan alles onder voorbehoud, dus het kan zijn dat ik toch afzeg misschien kort van tevoren. Ik hoop dat jullie daar begrip voor hebben.
  • Ik weet niet hoe het zal gaan met mijn spastische darm, maar voor de zekerheid wil ik de volgende voedingsmiddelen vermijden: ui, knoflook, prei, paprika, koolsoorten (wel bloemkool).
  • Hier nog wat informatie over voeding bij kanker, misschien handig om door te lezen: http://scripts.kwfkankerbestrijding.nl/bestellingen/documents/brochure-kanker-voeding.pdf.
  • Rob, kun jij een zo’n zelfde rij toevoegen met “bezoek” oid, zodat ik daar kan aangeven als het fijn is als er iemand overdag of ’s avonds komt (bijvoorbeeld de zondagen als Dennis werkt) en degenen die langskomen dat daar aan kunnen geven?
  • Dit alles is met het idee dat ik me van de chemo beroerd kan voelen en dat ik mijn energie beter kan stoppen in beter worden (dus bijvoorbeeld sporten, uitrusten). Misschien dat ik als je langskomt best wel fit ben, maar dan nog is het heel erg fijn als ik me niet druk hoef te maken om koken e.d. en mijn energie in beter worden kan stoppen. Dennis zal er ook vaak zijn, maar juist voor hem is het fijn als hij naast zijn werk niet nog van alles in het huishouden moet doen.

Vraag me gerust als je wil weten wat je kan doen en hoe. Liever te veel vragen dan te weinig! Voel je ook niet verplicht om je naam ergens in te vullen. Iedereen draagt bij op zijn eigen manier en ik ben voor alles dankbaar.

Liefs, Marike (en ook alvast veel dank namens Dennis!)

Update: 30 dagen na diagnose
Update: 21 dagen na diagnose
Facebooktwitterpinterestmail

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Lees vorig bericht:
Goodreads 2017 reading challenge

Een van mijn favoriete websites op dit moment is Goodreads, een soort IMDB voor boekenliefhebbers, waar je allerlei informatie en reviews...

Sluiten