Update: 21 dagen na diagnose

Hallo allemaal,

Vanmorgen heb ik van de chirurg de uitslag gekregen van de lymfeklieren die ze hebben weggehaald tijdens de operatie anderhalve week geleden. Helaas was dit geen goede uitslag, in de lymfeklieren zijn toch kankercellen gevonden. Niet groot genoeg om op de scans te zijn gezien en de goede cellen die zijn weggehaald, kwamen blijkbaar dus net uit een onaangetast stuk van de lymfeklier. Ook al wist ik dat de scans en de punctie geen 100% zekerheid boden, was het toch wel schrikken. Vooralsnog verandert deze uitslag niet direct sterk mijn prognose, maar wel mijn behandelplan. Ik zal namelijk ook bestralingen moeten ondergaan. Eveneens zullen tijdens mijn operatie over een half jaar alle lymfeklieren in mijn rechteroksel worden weggehaald (lymfekliertoilet). Een derde consequentie is dat als ik een borstamputatie zou krijgen, er niet direct een reconstructie plaats kan vinden. Omdat na de operatie ik dus ook bestraald zal moeten worden, kan een eventuele reconstructie pas later plaatsvinden. Oftewel, nu heb ik echt het hele pakket aan behandelingen (chemo-, immuno-, radio-, en hormoontherapie). Maar, dit betekent eigenlijk ook dat er dus voor mij veel mogelijkheden zijn om de kanker aan te pakken. Juist omdat ik zo jong ben en dus nog een lang leven voor me heb (ik kan 110 worden aldus de chirurg), pakken ze het rigoureus aan. Komend jaar is dus een soort investering in mijn toekomst, laat ik maar zeggen. Maar jullie begrijpen allemaal dat het een moeilijke dag was vandaag. Er wordt veel van mijn incasseringsvermogen gevraagd deze weken. Ik kijk er bijna naar uit dat de chemo gaat beginnen, omdat ik dan veel minder naar het ziekenhuis hoef en er even een beetje meer stabiliteit en voorspelbaarheid in mijn leven is. Nog even doorzetten dus met de behandeling bij gynaecologie en de laatste onderzoeken ondergaan en dan ga ik volgende week beginnen.

Liefs Marike

(PS: schema komt eraan, even uitvogelen hoe ik dat handig online kan maken zodat jullie zelf ergens je naam in kunnen vullen als jullie willen… Weet iemand zo hoe dat moet??)

Update: 26 dagen na diagnose
Update: 20 dagen na diagnose
Facebooktwitterpinterestmail

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Lees vorig bericht:
Goodreads 2017 reading challenge

Een van mijn favoriete websites op dit moment is Goodreads, een soort IMDB voor boekenliefhebbers, waar je allerlei informatie en reviews...

Sluiten