Kortste afspraak in het ziekenhuis ooit!

Vanmiddag zijn Dennis en ik naar het Antonius ziekenhuis in Leidsche Rijn geweest voor een afspraak met de oncologisch chirurg. Omdat ik vanwege mijn genetische belasting (homozygoot Chek2) mijn andere borst preventief heb laten amputeren, kregen we vandaag de uitslag van het weefsel. Het is namelijk standaardprocedure dat weggehaald borstweefsel door de patholoog wordt onderzocht op eventuele aanwezigheid van kankercellen. Nu heb ik in april nog een goede MRI-scan gehad, dus echt bang was ik niet, maar ik was toch wel een beetje zenuwachtig.

Na 20 minuten wachten waren we aan de beurt, we werden ontvangen door een vriendelijke chirurg. Niet de – eveneens erg vriendelijke – oncologisch chirurg die mij heeft geopereerd want die was met welverdiende vakantie. Na een standaard-intro (“je hebt al heel wat achter de rug”) kwam hij snel ter zake: er zijn geen kankercellen gevonden in het weefsel dus de borstamputatie was ook echt preventief! Toch een opluchting om dat te horen!

Vervolgens stelde de chirurg nog een aantal vragen, maar eerlijk gezegd wilde ik gewoon gauw weer weg, dus achteraf voelde ik me een beetje schuldig dat ik hem gauw heb afgekapt. Maar ja, ik heb een oncologisch chirurg in het UMC, met wie ik zeker langer gepraat zou hebben, dus ik had geen behoefte meer aan een langer gesprek. Maar gelukkig begreep de chirurg dat en moest hij ook wel lachen toen ik zei dat ik al zo vaak in het ziekenhuis geweest was dat als ik er snel weg kon komen, ik die kans ook greep. En ach, een patiënt die maar 3 minuten van je tijd vraagt, is vast ook erg prettig.

Omdat we al het goede nieuws vieren, hebben Dennis en ik heerlijk een ijsje gegeten! Gelukkig heb ik vandaag al veel minder last van het vullen van de tissue expanders gisteren, dus het is een fijn dagje zo!

Ijsje eten na goede uitslag

Positief zijn betekent niet het negeren van het negatieve
Eerste controle bij de plastisch chirurg
Facebooktwitterpinterestmail
3 reacties op “Kortste afspraak in het ziekenhuis ooit!”
  1. Hester says:
  2. Je moedertje says:
  3. Nans Verschoren says:

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Lees vorig bericht:
Goodreads 2017 reading challenge

Een van mijn favoriete websites op dit moment is Goodreads, een soort IMDB voor boekenliefhebbers, waar je allerlei informatie en reviews...

Sluiten