Mijn blogdoelen voor 2016

In plaats van goede voornemens maak ik dit jaar doelen. Vorig jaar zei ik het al: voor goede voornemens kun je te veel excuses bedenken, dus gewoon doen! En als je die doelen vervolgens deelt met je omgeving, en zij houden je eraan, wordt de kans op succes nog groter. Dus vandaag deel 1 van mijn doelen voor 2016: die voor mijn blog.

1) Blijven schrijven.

Aan het eind van 2016 blog ik nog steeds! Misschien wel niet meer vanuit www.jongenborstkanker.nl, maar wel gewoon vanuit een persoonlijke blog. Gewoon deze hoor, maar dan een andere naam. Wie weet. Maar bloggen wil ik in ieder geval blijven!

2) 1.000 likes op Facebook.

Moet lukken toch?! Nog 2 likes en het zijn er 800. Dus nog 200 te gaan 😉

3) 100.000 bezoekers op mijn site.

Zo, ik leg de lat gewoon even flink hoog! In 2015 waren het er meer dan 35.000. Aim high, zeggen ze toch?!

4) Meedoen met een schrijfwedstrijd.

Dat durfde ik tot nu toe niet, of het kwam er niet van, maar in 2016 ga ik minimaal met één schrijfwedstrijd meedoen. Dus als je een leuke schrijfwedstrijd voorbij ziet komen… tell me!

5) Vooruit schrijven.

En dat houdt ook in: een planning maken. Want nu pak ik het bloggen heel erg ad hoc aan. Vooruit schrijven kan me rust geven en het bloggen relaxter maken. Ik heb meer dan genoeg blogideeën om heel veel blogs vooruit te schrijven dus het moet kunnen. Waarschijnlijk introduceer ik vaste dagen waarop ik blogs plaats. Lekker overzichtelijk.

6) Meer blogs van Dennis.

Geloof me, ik vraag hem minstens zo vaak of hij nou weer eens wil bloggen als dat ik hem vraag het vuilnis buiten te zetten. Hij kan het, hij wil het, hij durft alleen niet goed. 12 blogs hebben we afgesproken, elke maand één. Voortaan elke eerste maandag van de maand. Deze maandag dus de eerste!

7) Mooiere foto’s maken

De goede camera is binnen. Nu de foto’s nog! Een nieuwe hobby in the making denk ik 😉

8) Plezier houden in het bloggen

Belangrijker dan het aantal blogs dat ik ga schrijven, of de hoeveelheid bezoekers op mijn website, is plezier houden in het bloggen. Bloggen omdat ik het wil, omdat ik er van leer, omdat ik er energie van krijg of gewoon omdat het een leuke hobby is. Niet me te veel laten leiden door blogplanningen, bezoekers, en “moeten”. Gewoon lekker schrijven!

9) Een vlog / filmpje maken

Oeh, superspannend vind ik dit. Maar ook heel erg leuk! Als heel Nederland mij op televisie heeft kunnen zien in Je Zal Het Maar Hebben, voelt die drempel vast wat lager. En in ieder geval één filmpje moet lukken toch?!

Eind 2016 kom ik zeker op deze doelen terug. Nu ze er staan, en jullie ze allemaal kunnen lezen, moet ik ze wel waar gaan maken toch?!

Voor de bloggers onder jullie: wat zijn jullie blogdoelen voor 2016?

 Mijn blogdoelen voor 2016 (1)

Tzatziki rook nog nooit zo lekker
Terugblik op 2015
Facebooktwitterpinterestmail
5 reacties op “Mijn blogdoelen voor 2016”
  1. Hester says:
  2. Je moedertje says:
  3. René says:
  4. Xandra says:
  5. Anneke Laverman says:

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Lees vorig bericht:
Goodreads 2017 reading challenge

Een van mijn favoriete websites op dit moment is Goodreads, een soort IMDB voor boekenliefhebbers, waar je allerlei informatie en reviews...

Sluiten