Re-integreren bij Winnock: dag 3

Vandaag een halve dag Winnock met op mijn vrije middag mijn driewekelijks shotje Herceptin.

1500 euro kost dit shotje...

1500 euro kost dit shotje…

Een kort verslag, want de drie letters M, O en E beschrijven niet afdoende hoe ik me voel op dit moment. Wel wil ik voor mezelf even opschrijven wat ik heb geleerd vandaag, en jullie mogen weer meelezen 🙂

We hebben het onder andere gehad over pauzes, op je werk maar ook thuis. Pauzes kun je klachtcontingent of tijdcontingent nemen. Ik, en volgens mij de rest van mijn Winnock groepsgenoten, kozen meestal de eerste optie. Als we als pauzes namen, dan pas op het moment dat we te veel pijn kregen of te moe waren.

Maar: neem je pauzes klachtcontingent dan ben je eigenlijk al te laat! Je pauze kan dan ook niet genoeg doen voor je herstel. Bepaal je van tevoren wanneer en hoe lang je precies pauzes gaat nemen (tijdcontingent), dan heb je veel meer ruimte om te herstellen. Dat betekent dan wel dat je pauzes gaat nemen op het moment dat je je nog goed voelt.

Naast het plannen van de pauzes, is ook de invulling ervan voor mij van belang. Wanneer ik nu, vol goede moed, eens pauzes nam vulde ik ze zeker niet altijd ontspannend in. Om maar niet stil te hoeven staan, en dus vermoeidheid en ander ongemak te voelen, ging ik dingen doen als: opruimen, op Facebook checken, naar de wc gaan. Maar van die dingen ontspande je niet. Vluchtgedrag werd het genoemd. Dus misschien zien mijn collega’s me straks met mijn ogen dicht een ‘bodyscan’ doen. Of even muziek luisteren. Of, wat ik soms al deed met mijn kamergenootje: een stuk wandelen.

Als ik straks met mijn werkhervattingsplan aan de slag ga, dan wordt een pauzeschema voor mij daar in ieder geval zeker onderdeel van. Tot die tijd kan ik bij Winnock al even oefenen in het houden van pauzes. Die moet je namelijk zelf leren nemen. En dat betekent dat ik af en toe eens wat moet missen. Help, dat vind ik nog best lastig.

Nieuw gedrag moet je oefenen! Ik had een roze sok aan en was driftig of zoek naar de andere tot ik dacht: voor mijn neus ligt deze blauw/roze sok, wat maakt het eigenlijk uit dat ik twee verschillende sokken aandoe?!

Nieuw gedrag moet je oefenen! Ik had een roze sok aan en was driftig of zoek naar de andere tot ik dacht: voor mijn neus ligt deze blauw/roze sok, wat maakt het eigenlijk uit dat ik twee verschillende sokken aandoe?! Nou, helemaal niks dus 🙂

Zo, en verder heb ik nog veel meer geleerd, maar voor nu is het wel even goed zo! Ik stop er gewoon mee voor vandaag. Hoe vind je dat?!

 

Lees ook over dag 1 bij Winnock

… en dag 2

Vanaf maandag 16 maart volg ik een lang intensief programma van 3 weken bij Winnock. Ik ben daar terecht gekomen via mijn werk en op verwijzing van mijn bedrijfsarts. Het doel van dit programma is om weer te re-integreren op mijn werk nadat dit moeizaam verliep door vermoeidheidsklachten en cognitieve problemen na intensieve behandelingen voor borstkanker sinds september 2013.

winnock_logo

 

 

 

Re-integreren bij Winnock: dag 4
Re-integreren bij Winnock: dag 2
Facebooktwitterpinterestmail
10 reacties op “Re-integreren bij Winnock: dag 3”
 1. Dennis says:
 2. Hilde says:
  • Marike says:
 3. tinus says:
  • Marike says:
 4. René says:
  • Marike says:
 5. Hester says:
  • Marike says:

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Lees vorig bericht:
Goodreads 2017 reading challenge

Een van mijn favoriete websites op dit moment is Goodreads, een soort IMDB voor boekenliefhebbers, waar je allerlei informatie en reviews...

Sluiten