Re-integreren bij Winnock: dag 7

Vanmorgen niet met een maar met twee verkeerde benen uit bed gestapt. Ontzettend gehaast om vervolgens een kwartier te vroeg te zijn. Met in mijn hoofd dat we eerst een sessie in de groepsruimte hadden en ik dus even kon oefenen met achteruitgezakt zitten 😉 Maar nee, we gingen meteen sporten. Daar liep het natuurlijk ook helemaal niet zoals ik het wilde. En zo sukkelde de dag door.

Waarom was ik nou zo moe en chagrijnig?! Tsja, zo’n beetje elke maandag na een relatief rustig weekend trap ik in de valkuil van er weer vol tegenaan gaan. Ik voel me op zulke maandagen dan relatief energiek. Waardoor ik denk dat ik weer alles kan en de vermoeidheid nu echt minder is! Dus had ik gisterenochtend voordat ik naar Winnock ging al van alles gedaan en ook de middag en avond thuis was niet ontspannen. Ik geloof dat ik om half 11 nog naar mijn simkaart aan het zoeken was (heb ik eindelijk mijn telefoon terug ben ik mijn nieuwe simkaart kwijt…). Niet bepaald een relaxte avond die een slechte nacht tot gevolg had. Na dat soort maandagen stort ik dinsdag meestal helemaal in en dat was vandaag dus ook het geval.

Ik voelde me gefrustreerd, chagrijnig, verveeld. Ik zat mezelf ontzettend in de weg. Nam ik eindelijk een echt ontspannen rustmomentje in een van mijn pauzes, wordt de relaxte muziek op SkyRadio onderbroken met een ingelaste uitzending over het neergestorte vliegtuig.

Ik bedenk me maar dat verandering nooit gemakkelijk is. Als ik elke dag fluitend naar Winnock ging, en het was allemaal heel relaxt, dan zou ik ook niet zoveel leren. Ik kwam deze mooie uitspraak tegen:

The Secret of Change Is to Focus All of Your Energy Not on Fighting the Old, But on Building the New

Dus morgen ga ik maar proberen constructief te werken aan nieuw gedrag, in plaats van gefrustreerd blijven vechten en mezelf blijven verdedigen. Moeilijk, maar ik ga mijn best doen!

Ik heb pas ontzettend genoten van een concert van Nick & Simon samen met mijn zusjen (en nee, daar schaam ik me totaal niet voor!). Heerlijke muziek en fijne teksten die me soms ook echt inspireren. En heel leuke jongens natuurlijk haha, ook niet onbelangrijk 😉 Mijn stemming nu vraagt om ‘Kijk omhoog’ op repeat!

Wat doe jij op een baaldag?

Na een lange val
Klim jij weer uit het dal
Kijk naar de tijd die komen zal
Hoe vul jij die in
Je weet het evenmin
Je krijgt niet alles naar je zin

En je hoofd vol zorgen
Houdt je lichaam in zijn macht
Er komt altijd een morgen
Ook na de langste nacht

Kijk omhoog
Naar de zon
Zoek niet naar een antwoord
Laat het los
Hou je vast aan mij
Deze weg wijst zichzelf
Hij leid je naar de toekomst
Deze wolk drijft snel voorbij

Er word een keerpunt aan geduid
Je kunt nu weer vooruit
Je voelt de zon op je gezicht
Het word de hoogste tijd
Dat jij je zelf bevrijd
Zie het in een ander licht

Maar je hoofd vol zorgen
Houd je lichaam in z’n macht
Er komt altijd een morgen
Ook na de langste nacht

Kijk omhoog naar de zon
Zoek niet naar een antwoord
Laat het los hou je vast aan mij

Kijk omhoog naar de zon
Zoek niet naar een antwoord
Laat het los hou je vast aan mij
Deze weg wijst zichzelf
Hij leidt je naar de toekomst
Deze wolk drijft snel voorbij

Want deze wolk drijft snel voorbij
Want deze wolk drijft snel voorbij

Lees ook over dag 1 bij Winnock

… en dag 2

… en dag 3

… en dag 4

… en dag 5

… en dag 6

Vanaf maandag 16 maart volg ik een lang intensief programma van 3 weken bij Winnock. Ik ben daar terecht gekomen via mijn werk en op verwijzing van mijn bedrijfsarts. Het doel van dit programma is om weer te re-integreren op mijn werk nadat dit moeizaam verliep door vermoeidheidsklachten en cognitieve problemen na intensieve behandelingen voor borstkanker sinds september 2013.

winnock_logo

Re-integreren bij Winnock: dag 8
Re-integreren bij Winnock: dag 6
Facebooktwitterpinterestmail
15 reacties op “Re-integreren bij Winnock: dag 7”
 1. Dennis says:
  • Marike says:
 2. Dennis says:
  • Marike says:
 3. Janneke says:
  • Marike says:
 4. Je moedertje says:
 5. Anika says:
  • Marike says:
 6. Gabrielle says:
  • Marike says:
 7. Je moedertje says:
  • Marike says:
 8. René says:

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Lees vorig bericht:
Goodreads 2017 reading challenge

Een van mijn favoriete websites op dit moment is Goodreads, een soort IMDB voor boekenliefhebbers, waar je allerlei informatie en reviews...

Sluiten