1 jaar bloggen op Jong en Borstkanker Blog: wat is de toekomst van deze blog?

Afgelopen week heb ik elke dag geblogd over ‘1 jaar bloggen’. Ik heb teruggekeken op hoe ik mijn blog ben begonnen, ik heb statistieken met jullie gedeeld, 10 redenen besproken waarom je zou bloggen als je ziek bentDennis heeft verteld wat hij vindt van mijn blog, ik deelde (opnieuw) 5 mooie quotes en ik schreef over wat ik heb geleerd van 1 jaar bloggenVandaag, op de allerlaatste blog van de ‘1 jaar bloggen-week’ is het tijd om vooruit te kijken naar de toekomst van jongenborstkanker.nl!

Mijn website wordt vernieuwd

Allereerst spannend nieuws: mijn website krijgt een geheel nieuwe look! Nu mijn site steeds meer bezoekers trekt, en er inmiddels meer dan 100 blogs op staan, is het tijd voor een nieuwe, frisse en overzichtelijke website. Ik word daarbij geholpen door Agnes en Jeroen van WPwerkt, die voor mij tegen een (kleine) vergoeding een prachtig logo en header hebben ontworpen en een WordPress-thema aan het personaliseren zijn. Binnenkort zal de website dus even een paar dagen offline zijn, om daarna geheel vernieuwd gelanceerd te worden!

Wat gaat er veranderen aan mijn blog?

Met een nieuwe lay-out is het ook een mooi moment voor veranderingen op inhoudelijk gebied. Een daarvan is dat niet alleen ik zal bloggen. Dennis introduceerde zichzelf al eerder als medeblogger op Jong & Borstkanker Blog. Zijn blog is mijn op één na meest gelezen blog, wat wel aangeeft dat er behoefte is aan ervaringen rondom borstkanker vanuit partnerperspectief te horen. Daarna heeft Dennis nog wat berichten geschreven, maar bleef het stil. Bloggen is eng, en zeker als je denkt dat anderen je veroordelen om wat jij denkt en voelt. Maar Dennis heeft me beloofd dat meer los te laten en af en toe voor mij te gaan bloggen.

Ik speel ook met het idee van gastbloggers. Bijvoorbeeld experts op een bepaald gebied rondom borstkanker, zoals seksualiteit, of andere borstkankerpatiënten die vanuit een ander perspectief (bijvoorbeeld als moeder, of met uitgezaaide kanker) iets willen schrijven over borstkanker op jonge leeftijd. Wat zouden jullie daarvan vinden? Als je interesse hebt mail mij op jongenborstkankerblog@gmail.com!

Momenteel ben ik ook een leuk idee aan het uitwerken samen met Jacintha, die (heel leuk en mooi!) blogt op www.levennakanker.com. Wat, dat gaan jullie vanzelf wel merken! Maar ik denk dat het heel leuk wordt om te lezen 🙂

Een boek?

Mijn site wordt steeds voller en wie al mijn blogs wil lezen, is daar echt wel een paar uurtjes zoet mee. Ik denk er daarom over om ooit mijn verhaal als boek uit te geven. Of een bundeling van mijn blogs, of een verhalend boek over mijn leven na borstkanker. Maar dit kost natuurlijk veel tijd en ik zou niet weten waar te beginnen. Dus als een uitgever dit leest… 😉

Schrijven en bloggen in de toekomst

De afgelopen 5 weken heb ik thuisgezeten omdat ik geopereerd ben: ik heb een preventieve amputatie ondergaan en aan beide kanten tissue expanders gekregen. Hierdoor heb ik weer veel tijd gehad om te bloggen, maar had ik ook veel om over te bloggen. Voor mijn operatie merkte ik al dat mijn leven (gelukkig!) steeds normaler wordt en steeds minder in het teken staat van borstkanker waardoor ik ook minder te bloggen had. Immers: deze site heet jongenborstkanker.nl dus ik kan nu niet ineens met een reisverslag, of een shoplog aankomen. Vandaar dat ik heb getwijfeld de naam van deze blog te veranderen zodat ik persoonlijk kon bloggen. Maar eigenlijk ligt mijn ambitie daar niet. Dus ik verwacht dat ik gewoon steeds minder ga bloggen op deze site. De site blijft natuurlijk altijd bestaan!

Wat is mijn ambitie dan wel? Mijn droom voor de toekomst is om meer met schrijven te doen, maar het dan te combineren met mijn professionele interesses. Ik werk als onderzoeker, ik ben aan het promoveren in de pedagogiek. Daarvoor schrijf ik wetenschappelijke artikelen in het Engels (dit is mijn laatste). Maar ik kan natuurlijk ook populair-wetenschappelijke stukken schrijven over opvoeding, gedragsproblemen of over de wetenschap in het algemeen. Een uitdaging, want heel wat moeilijker dan persoonlijk bloggen, en dit zou ik waarschijnlijk ook in het Engels doen. Voor mijn studenten kan ik natuurlijk ook gaan schrijven. Of video-tutorials maken. Bijvoorbeeld over statistiek. Ideeën genoeg dus. Ooit komt het moment dat ik deze website achter me laat, en mijn hobby met mijn werk kan gaan combineren: hoe ideaal zou dat zijn?!

 

Hebben jullie nog leuke ideeën of suggesties voor mijn blog?

Heerlijk buiten aan het genieten :-)

Zonder protheses: wat een fijn gevoel!

Vertellen dat je borstkanker hebt gehad
1 jaar bloggen op Jong & Borstkanker Blog: 5x wat ik heb geleerd
Facebooktwitterpinterestmail
3 reacties op “1 jaar bloggen op Jong en Borstkanker Blog: wat is de toekomst van deze blog?”
  1. René says:
    • Hester says:
  2. Xandra says:

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Lees vorig bericht:
Goodreads 2017 reading challenge

Een van mijn favoriete websites op dit moment is Goodreads, een soort IMDB voor boekenliefhebbers, waar je allerlei informatie en reviews...

Sluiten