Bond Girls high tea bij Centrum Cabane

Wow wat een week: genoeg meegemaakt voor minstens 4 blogs! Maar precies omdat het zo’n intensieve week was, houd ik het kort en vertel ik alleen even over vanmiddag.

Het was weer tijd voor de Bond Girls vandaag! Ik heb uren aan één stuk zitten kletsen bij de Bond Girls. Zo’n vier keer per jaar wordt er bij Centrum Cabane in Utrecht een bijeenkomst georganiseerd speciaal voor jonge vrouwen die kanker hebben (gehad). Als jonge vrouw voel je je niet altijd op je plek bij algemene bijeenkomsten voor kankerpatiënten. Ook bij Cabane moest ik ook wel even over de drempel (van het bejaardentehuis ook nog!), maar gelukkig hangt er een relaxte sfeer: een beetje een huiskamergevoel. Maar desondanks had ik behoefte aan aparte activiteiten met mensen van mijn eigen leeftijd. Gelukkig heeft de directrice goed oog voor wat jonge vrouwen willen en ze was dan ook meteen enthousiast toen ik een jaar geleden voorstelde om een Bond Girls groep te beginnen, in navolging van Bond Girls groepen in Eindhoven en Tilburg. Het idee is dat we iets actiefs doen en ondertussen kunnen kletsen, of dat er een themabijeenkomst is met een spreker (bijvoorbeeld: hoe ga je om met je omgeving als je kanker hebt?). Het is laagdrempelig en ook als je nooit eerder geweest bent, ben je ontzettend welkom.

Vanmiddag waren er een stuk of 8 meiden (of vrouwen eigenlijk), en hebben we samen eerst de high tea voorbereid en daarna heerlijk van alle hapjes genoten. Ik had de lunch overgeslagen en dat heb ik meer dan goedgemaakt: wat een heerlijke hapjes hadden we met zijn allen gemaakt!

Het was weer een superfijne middag. Gezellig zoals met vriendinnen maar ook bijzonder doordat we ervaringen konden delen en elkaar weer zo goed begrepen. Het zijn voor mij heel belangrijke middagen waar ik altijd met energie vandaan kom (ook al ben ik nu ook een beetje moe van al het kletsen). Het is zo fijn om aan een half woord genoeg te hebben. Juist doordat iedereen hetzelfde heeft meegemaakt, kun je heel makkelijk praten over zware onderwerpen die voor je vriendinnen toch soms te confronterend zijn. Je hoeft niet bang te zijn anderen te belasten met je verhaal, want het is ook het verhaal van anderen. Maar naast dat het fijn is om ervaringen te delen, is het vooral gewoon altijd heel gezellig bij de Bond Girls! Heb nu alweer zin in de volgende keer 🙂

Alone we are strong. Together we are stronger.

Zie ook mijn vorige blog over de Bond Girls

High tea Bond Girls Cabane collage

Waarom ik zo weinig geblogd heb
Blij dat de zomer voorbij is!
Facebooktwitterpinterestmail
4 reacties op “Bond Girls high tea bij Centrum Cabane”
  1. Hester says:
  2. Je moedertje says:
  3. Sophie says:
    • Marike says:

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Lees vorig bericht:
Goodreads 2017 reading challenge

Een van mijn favoriete websites op dit moment is Goodreads, een soort IMDB voor boekenliefhebbers, waar je allerlei informatie en reviews...

Sluiten