Kerst 2016

Kerst 2013: In minder dan 4 maanden was mijn leven compleet veranderd. Ik ging tussen mijn AC en Taxol chemo’s naar Amerika. Ik moest slapen ’s middags om de dag vol te houden, kon nergens mee helpen, had geen haar en met mijn opgeblazen hoofd wilde ik liever niet op de foto. Een korte wandeling was zo’n beetje alles dat erin zat en ik had last van verschillende kwaaltjes door de chemo. Ik wist dat 2014 in het teken zou staan van chemo, bestralingen, operaties, immunotherapie en beginnen met hormoontherapie.

Kerst 2013

Kerst 2013

Kerst 2014: Ik moest mijn vakantie Amerika tussen mijn Herceptin-behandelingen plannen, en moest op de dag na terugkomst meteen naar het ziekenhuis voor de Herceptin (waar ik me door de jetlag voor versliep!). Ik was ontzettend aan het zoeken naar een nieuwe balans. Ik had nog veel last van de bijwerkingen van de hormoontherapie waar ik net een half jaar mee begonnen was, ik had net te horen gekregen dat ik genetisch belast was en moest bedenken of ik mijn andere borst preventief wilde laten opereren. Re-integreren op werk liep niet lekker en ik voelde me gefrustreerd, ontzettend moe en regelmatig angstig. Ik voelde me rond Oud & Nieuw verdrietig en kon moeilijk omgaan met alle blijheid en het vooruit kijken (waar ik in deze blog over schreef). Dennis en ik gingen naar Las Vegas en dat was onze eerste semi-normale vakantie sinds ik ziek werd. Het was voor het eerst dat ik weer wat ruimte voelde om naar de toekomst te kijken. Ik voelde me daar ontzettend dankbaar voor, en dat beschreef ik in deze blog. Ik rende mijn allereerste 5k ooit, en was supertrots op mezelf!

Aan het hardlopen op 1 januari, in de regen en met jetlag!

Heel trots toen ik op 1 januari, in de regen en met jetlag, mijn eerste 5k liep!

Kerst 2015: Ik had al een stuk meer energie maar van de kerstdagen moest ik wel echt bijkomen. Ik had mijn tissue expanders die niet bepaald comfortabel waren en waardoor ik al een tijd niet echt goed had kunnen sporten / hardlopen. We gingen weer naar Amerika, de reis was vermoeiend en ik had last van oedeem. Desondanks was het een fijne kerst en merkte ik ook echt weer vooruitgang ten opzichte van een jaar ervoor (zie deze blog).

Kerst 2015

Kerst 2015

Kerst 2016: Wat waren de kerstdagen heerlijk: de beste kerst in jaren. Ik had energie voor airhockey, rummikub, 5 kilometer hardlopen, 12 kilometer fietsen, wandelen, koken, honderden pagina’s lezen, veel praten, lachen en vele keren de vaatwasser(s) in- en uitruimen 😉 En ja dit allemaal in 2 dagen en zonder middagdutjes, en allemaal in opperbeste stemming! Wat een verschil met de jaren ervoor. Maar bovenal was deze kerst zo ontzettend heerlijk normaal! Ik kon terugkijken op een goed jaar en bovenal weer (redelijk) vol vertrouwen fantaseren over 2017! Merry Christmas!

kerst-2016

Terugblik op 2016
Omgaan met angst na kanker
Facebooktwitterpinterestmail
9 reacties op “Kerst 2016”
  1. Hester says:
  2. Astrid says:
  3. Mincka says:
  4. René says:
  5. ria kemperman says:
  6. karin says:
  7. Karlijn says:
    • Marike says:

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Lees vorig bericht:
Goodreads 2017 reading challenge

Een van mijn favoriete websites op dit moment is Goodreads, een soort IMDB voor boekenliefhebbers, waar je allerlei informatie en reviews...

Sluiten