Re-integreren bij Winnock: dag 14

Hoi allemaal,

Vandaag een kort berichtje. Niet omdat ik te moe ben, maar omdat Dennis en ik zomaar spontaan hebben bedacht om vanavond naar de film te gaan 🙂 Jeee, eindelijk weer een beetje een sociaal leven!

Na het gesprek met de psycholoog dinsdag, waarbij ik erachter kwam dat mijn kankerspoken veel groter zijn gedacht, heb ik veel gelezen over de overlevingsstand waar je na kanker vaak in terecht komt. Ik schreef hier al even over in mijn vorige blog, en heel veel herkenning vond ik in dit bericht.

Dit inzicht was echt als een kwartje dat viel. Ineens begreep ik veel beter waarom ik me gedroeg zoals ik deed, maar vooral waarom ik me voelde zoals ik deed. Dat gaf ook meteen veel meer vertrouwen in mijn re-integratieproces. Ik ben er nog lang niet, en mijn valkuilen liggen echt nog wel op de loer, maar het gesprek met de psycholoog en de daaropvolgende inzichten hebben me wel veel lucht gegeven. Het voelt daarom ook als een omslagpunt in mijn Winnock-traject. Ineens begreep ik beter de feedback die ik bij Winnock kreeg en snapte ik het plafond waar ik ook daar tegenaan liep.

Vandaag was dan ook een goede dag. Ik heb niet zo vreselijk hard zitten vechten, maar gewoon meegedaan en alles ging meteen 10x makkelijker. Ik voelde me vrolijk en een stuk lichter!

Samen met de trainer heb ik het gehad over hoe ik thuis het sporten ga oppakken. De leidraad wordt dat ik wil sporten omdat ik het leuk vind en ik me er goed bij voel. Woorden als ‘moeten’ die wil ik uit mijn woordenboek halen! Dus binnenkort ga ik weer eens bij een sportschool een les op muziek volgen, zoals Zumba, want dat is iets dat ik echt leuk vind! Het hardlopen vind ik ook leuk. En daarbij wil ik me dan minder laten leiden door schema’s, prestaties, tijden en afstanden. Maar gewoon lekker lopen, genieten van muziek in mijn oren, de wind door mijn haren en de mooie omgeving. Misschien ook vaker samen met iemand lopen en ondertussen wat kletsen.

Morgen de laatste dag. Ik ga dan mijn werkplan bespreken, evalueren wat ik de afgelopen 3 weken heb geleerd (VEEL!) en voor de laatste keer lekker sporten. Ik heb ook wel weer echt zin om te gaan werken 🙂 Goed teken!

Tot morgen!

 

Lees ook over dag 1 bij Winnock

… en dag 2

… en dag 3

… en dag 4

… en dag 5

… en dag 6

… en dag 7

… en dag 8

… en dag 9

… en dag 10

… en dag 11

… en dag 12 en 13

Vanaf maandag 16 maart volg ik een lang intensief programma van 3 weken bij Winnock. Ik ben daar terecht gekomen via mijn werk en op verwijzing van mijn bedrijfsarts. Het doel van dit programma is om weer te re-integreren op mijn werk nadat dit moeizaam verliep door vermoeidheidsklachten en cognitieve problemen na intensieve behandelingen voor borstkanker sinds september 2013. Op mijn blog beschrijf ik elke dag mijn ervaringen met het re-integratieprogramma van Winnock.

winnock_logo

En dan heeft je vriendin ineens kanker
Re-integreren bij Winnock: dag 12 & dag 13
Facebooktwitterpinterestmail
8 reacties op “Re-integreren bij Winnock: dag 14”
  1. Hester says:
  2. Milou says:
  3. @tips_bij_kanker says:
    • Marike says:
  4. Je moedertje says:
    • Marike says:

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Lees vorig bericht:
Goodreads 2017 reading challenge

Een van mijn favoriete websites op dit moment is Goodreads, een soort IMDB voor boekenliefhebbers, waar je allerlei informatie en reviews...

Sluiten